Ki ne félt volna, amikor gyerek volt? És tudjuk: még az ágy alatt megbújó szörnyeknél is nehezebben győzhető le az a félelem, amelynek nincs konkrét tárgya. De a jó mesék segíthetnek ebben is.

Segítő mesék e-bookHogy mindig kéznél legyen egy altatómese, és hogy a lámpát se kelljen lefekvéskor égve hagyni, a Segítő Mesék blog egyik legnépszerűbb meséje már elérhető e-könyv formájában. A Háromfejű Agaton című mese ingyen tölthető le, így a családból akár többen, költségek nélkül olvashatják gyermeküknek, unokájuknak a mesét, bárhol és bármikor.

A mese különlegessége, hogy pszichológus szerzője kifejezetten ajánlja szorongó gyerekek számára. A Segítő Mesék blog szerzője azt vallja, hogy a gyerekeknek olyan élményekre van szükségük, amelyek által oldódik a szorongásuk, amelyek bizonyos értelemben kiutakat mutatnak nekik. Ha a gyerek talál magának egy történetet, amely oldja a szorongását, akkor azt ismételni, továbbgondolni, tanulni, eljátszani fogja.

A Segítő Mesék filozófiája, hogy a játék mellett a mese is természetes közvetítő közege a világ megismerésének, interpretációjának. A történetek, így a most megjelent Háromfejű Agaton is, hozzájárulnak ahhoz, hogy általuk egy gyerek felszabadultabbá, boldogabbá tudjon válni. Az óvodások, kisiskolások számára írt mese most különösen hasznos az iskolakezdés időszakában.