Sokan nem számolnak azzal, hogy az irodaszereken, tankönyveken, tornafelszerelésen kívül ott vannak még azok a kötelező olvasmányok, melyek minden évben állandó kiadást jelentenek a családok számára. Néhány praktikus lépéssel azonban a kötelező olvasmányokon akár több tízezer forintot is lehet spórolni.

Ma már 10-11 éves korban a gyerekek megkapják első számítógépüket, laptopjukat, mobiltelefonjukat írja a Totalbudapest. Ezek az eszközök mind alkalmasak az e-könyvek olvasására, ráadásul a fiatalok olvasási hajlandóságát is növelhetik. Az e-könyv terjesztők egy része azoknak a családoknak nyújt segítséget, akiknek az iskolakezdéssel járó többletkiadások komoly kihívást jelentenek. A több tucat elérhető kötelező és ajánlott olvasmányok jelentős részét féláron, jóval a papírkönyv ára alatt kínálják jó minőségben, szeptember 15-ig.
Joggal merülhet fel a kérdés, hogy „jó-jó, de az e-könyv olvasót is meg kell venni”. Bár egy átlagos e-könyv olvasó is körülbelül harmadannyiba kerül, mint az összes kötelező olvasmány, számos más, a fiatalok körében különösen népszerű eszközön (pc, táblagép, okostelefon) is lehet olvasni a műveket, és az elektronikus verzió az iskolatáskát sem terheli meg. Érdemes tehát elgondolkodni a váltáson: amellett, hogy kényelmes és olcsó megoldás, még az olvasást is szerethetőbbé teszi a nebulók számára!