Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Az 5 legjobb e-book olvasó

E-book olvasót szeretnél venni, de nem tudod, hogy melyiket válaszd? Igaz nincs könnyű dolgod, hisz szélesebb kínálatból választhatsz, mint valaha! Megpróbálok kicsit segíteni Neked…

1. Amazon Kindle Paperwhite (2013) - Egyszerűen a legjobb

Az Amazon tavaly piacra dobott olvasója gyorsabb, még érzékenyebb kijelzővel és még jobb kijelző minőséggel rendelkezik elődeinél, megverve ezzel a többi készüléket.Legolcsóbb hazai ára: 41.900 Ft.

2. Barnes & Noble Nook GlowLight - A legnagyobb kihívó

A Kindle Paperwhite legnagyobb kihívója. Kijelzője közelít a Paperwhite-éhoz, de azért elmarad tőle, kapunk viszont 4 GB memóriát az olvasóba, köré pedig gumi keretet a védelem érdekében. Hátránya, hogy hazánkban sajnos nem érhető el egyenlőre. Legolcsóbb külföldi ára: 119 dollár.

3. Barnes & Noble Nook Simple Touch - Kitűnő érintő képernyős e-ink kijelző

Jó kontrasztú, érzékeny érintőképernyővel rendelkező e-ink-es olvasó beépített wifi-vel (igaz ez a külföldi áruházhoz vezet), bővíthető memóriával és hosszú akkumulátor élettartammal. Legolcsóbb hazai ára: 29.450 Ft.

4. Amazon Kindle (2012) - Ár-érték arányban a legjobb

Ultra kényelmes, e-ink kijelzős készülék beépített wifi-vel. Rendelkezik az e-book olvasók minden előnyével. Igaz, nem egy mai darab, de még mindig megállja a helyét a versenyben! Legolcsóbb hazai ára: 27.999 Ft.

5. Kobo Glo - Kitűnő megoldás epub formátumra

Egy kitűnő alternatívája a Kindle-nek, főleg azok számára, akik epub kiterjesztésű ebookokat akarnak/tudnak csak olvasni. Könnyűsége mellett nagy felbontású érintőképernyővel rendelkezik, mely természetesen az e-ink technológiát támogatja.Legolcsóbb hazai ára: 39.290 Ft.

(A lista a külföldi cnet internetes oldal listája alapján készült, a legolcsóbb hazai árakat pedig az árukereső 2014.05.21-i árai alapján írtam.)


3 Tovább

Hogyan ismerd meg önmagad?

Napjainkban egyre több boldogtalan, személyiségi problémákkal küzdő ember él, melyről leginkább a média tehet. Nagyon erős személyiséggel kell rendelkeznünk ahhoz, hogy ne hagyjuk magunkat befolyásolni és elbátortalanítani. Nézzük, hogyan ismerhetjük meg önmagunkat néhány e-könyv segítségével!

Hogyan ismerd meg önmagad? Paul McKenna világhírű személyiségfejlesztő terapeuta, aki számos TV műsort és szemináriumot tart a személyiségfejlesztésről világszerte. Munkássága eredményeként rengeteg olyan embernek segített már, akik önértékelési problémáktól és önbizalomhiánytól szenvednek. Légy magabiztos!-A sikeres és boldog élet kulcsa című e-könyvében azokat a módszereket írja le, amelyek segítségével életed minden területén eljuthatsz a csúcsra. Le tudlak fogyasztani! című e-könyvét azoknak írta, akik talán a legjellemzőbb önbizalom csökkentő okkal, a túlsúllyal küzdenek. Szinte hihetetlen az a tény, hogy a könyvben leírt módszereket kipróbálók közül 70% sikerrel járt!

Carla Galli nevét sokaknak nem kell bemutatni, hiszen hazánkban ő az egyik legismertebb és legkeresettebb tanácsadó. A szerző célja, hogy megtaláljuk azokat a dolgokat, amelyek segítenek változtatni bármin, amin szeretnénk. A Ki fizeti a révészt? című e-könyve igazi csemege az útkereső és érdeklődő olvasónak.

János Alex már több, mint 25 éve foglalkozik önismerettel, önfejlesztéssel és a pozitív gondolkodással. A Te gyógyulásod az emberiség gyógyulása e-könyvében arra próbál rávilágítani, hogy gondolatainkkal, szavainkkal és tetteinkkel teremtjük meg mindenkori valóságunkat. Az elméleti e-könyv mellé ráadásul egy gyakorlati kézikönyv is elérhető az azonnal kipróbálást elősegítvén.

Érdemes tehát elolvasni ezen e-könyvek bármelyikét is, hiszen már ezzel megtettük az első lépést a boldogsághoz vezető úton!

0 Tovább

A Magyar E-kultúra Napja

Mielőtt folytatnám a korábbi tesztelést, egy kis kitérőt teszek, ami sokaknak hasznos lehet. Ma van ugyanis a Magyar Kultúra Napja. Ennek alkalmából körbenéztem, hol-milyen e-bookos akciókkal kedveznek Nekünk. A bejegyzést folyamatosan frissítem majd, tehát ha napközben meglátok valamit azonnal beleírom, ezért Nektek is érdemes lesz visszanézni. Ha találtok valamilyen akciót, jelezzétek hozzászólásban Ti is!

 A Magyar E-kultúra Napja Kindle Paperwhite

Txtr.hu

Az AdAstra ebookjaira kaphatunk 25% kedvezményt, ez 14 sci-fi művet jelent. Ulpius-ház akció itt is van, de nem teljes körű, csupán 4 ebookot kínálnak akciósan. A Hónap Könyve kiadó ebookjaira valamivel több, vagyis 30% kedvezményt adnak 42 ebookra.

Bookandwalk.hu

A legvonzóbb kedvezményeket egyelőre itt találhatjuk, mivel összesen közel 800 e-book akciós igen népszerű témákban. Az Ulpius-ház majd 200 e-bookjára kapunk 50% kedvezményt. Legnagyobb arányban a romantikus-erotikus kategória van, de érdemes szemezgetni férfiaknak is az izgalmas krimik között. Emellett az Adamo Books több mint 150 e-bookja 30% kedvezménnyel kapható. Ha valaki még így is sokallja az árakat (amit azért erősen kétlek), akkor a saját kiadású, összesen 450 klasszikus e-book (köztük Rejtő Jenő művei) között válogathatunk mindössze 99 Ft-ért.

DiBook

Az Ulpius-ház itt is akciózott, viszont csak 4 műre igaz a 399 Ft-os ár, ahogy az előző esetben is. Viszont a Publio kiadó több, mint 400 ebookja érhető el 30% kedvezménnyel, egészen január végéig.

E-könyv.hu

A szokásos Ulpius-akció itt is elérhető, de szintén csak 4 ebookra. Itt is találhatunk a Hónap Könyve kiadó akciót, szintén 42 e-bookra. Fejős Éva legújabb e-bookját most akciósan lehet megvásárolni az oldalon.

Multimédiapláza

Az oldalon nem találtam akciót, ez persze nem jelenti azt, hogy nincs. Viszont ha már keresni kell, az probléma. Ha valaki talál, bátran írja meg és frissítem ezt a részt.

iPubs

Rejtő Jenő ebookjai érhetők el 20% kedvezménnyel, viszont nem külön-külön, hanem egy csomagban, pendrive-on. Ez egyrészt nem kedvező azoknak, akik csak egy-egy írást szeretnének beszerezni, másrészt van ennél jóval vonzóbb ajánlat is. Bokor Pál siker-trilógiája viszont 50% kedvezménnyel érhető el, az akciós e-bookok száma meghaladja az 1400-at, viszont ahogy néztem változatos, inkább réteg témákról van szó.

Én személy szerint nagyon örülök, hogy ekkora az akciózási kedv, mivel ezek azok a lépések, amikkel kicsit fel lehet rázni a hazai e-book piacot. 

 

 

0 Tovább

Nagy e-book körkép-melyik a legjobb oldal?

Ahogyan ígértem, az új esztendőt egy nagyszabású e-book piaci körképpel kezdem. 6 e-bookos céget fogok megvizsgálni adott szempontok alapján, egy több cikkből álló sorozat keretében. A szereplőket először a honlapok szempontjából. Aki nem szeretné elolvasni a teljes bejegyzést, annak a bejegyzés végén található összefoglaló táblázat nagy segítségére lesz. Vágjunk bele!

E-bookot olvasó nő

Txtr.hu

Már rögtön a regisztráció során voltak problémák, mivel meglehetősen lassú a reagálás, illetve elsőre nem is sikerült bejelentkeznem, egy német nyelvű hibaoldalra jutottam. Másodszori próbálkozás után egy szép, letisztult oldallal szembesültem, ami viszont problémás, hogy kicsit lassú az oldal, illetve néhány helyen angol szöveg keveredik a magyarral. Kezdetben két klasszikus e-book fogadott a polcomon, ez jó benyomást keltett. Az ebook ajánlók ötletesek, nincs viszont beleolvasási lehetőség. Nagy hibának tartom továbbá, hogy csak epub formátumot lehet letölteni, mobi-t nem. Ez azért nagy probléma, mivel hazánkban a legnépszerűbb olvasóeszköz, a Kindle csak ezt a formátumot támogatja. Az olvasójukat külön le kell tölteni (PC), ami kényelmetlenebb, mintha be lenne építve webes olvasóként. Ügyfélszolgálat címszóval egy beépített üzenetküldő rendszert találtam. Ezekkel kapcsolatban eddig kivétel nélkül rossz tapasztalataim voltak. Összességében jó kiindulás alap lehet, de látszik a multinacionális háttér az apró bosszantó hibák formájában.

DiBook.hu

A regisztráció egyszerű és gyors, a felület szép, de nekem kicsit ridegnek tűnik. Az oldal gyorsaságával nincs gond, beleolvasási lehetőség viszont itt sincs. Ebben az esetben is csak epub formátumot lehet letölteni. A saját polcomat alig találtam meg, és a megjelenítése sem túl barátságos. Kezdetben kaptam két számomra teljesen érdektelen szakmai e-bookot, vélhetően az ügyfelek nagy része szintén így lesz vele. Van lehetőség viszont ajándékutalvány vásárlására, ami némiképp feledteti az előző kis hibákat. Kérdés esetén csak egy általános e-mail cím van megadva.

E-könyv.hu

A regisztráció eddig itt volt a legegyszerűbb és leggyorsabb, nem kell visszaigazolnom semmit, automatikusan be is léptet a rendszer. Az oldal megjelenését viszont nem vitték túlzásba, egyszerű, funkcionális. Jó hír, hogy mindkét formátumot (epub, mobi) le lehet tölteni, ami viszont érdekes, hogy beleolvasási lehetőség csak néhány e-booknál van, a legtöbbnél nincs. Itt is van lehetőség ajándékutalvány vásárlásra, az ügyfélszolgálatnál is fel van tűntetve telefonos és e-mailes lehetőség. Úgy érzem, egy közepes oldallal állok szemben, ahol az a lényeg, hogy az alapfunkciók működjenek, a felhasználói élmény viszont már nem olyan fontos.

Multimédiapláza

A regisztrációnál túl sok adatot kérnek, ezek megadása után egy megjelenésében jóval visszafogottabb oldalra jutunk. A profiloldal ugyanezen a szinten rekedt meg. Pozitívum viszont, hogy van beleolvasási funkció, és mindkét formátumban elérhetők az e-bookok, és ajándékozási lehetőség is van. Az e-bookok mellett más multimédiás terméket is vásárolhatunk, kérdés mennyire releváns ez egy e-book rajongónak. A letöltőkártya lehetőség viszont pozitívum. Elsősorban a megjelenítés miatt nem látogatnám rendszeresen az oldalt, mintha leragadtunk volna a korai internetes időknél.

Bookandwalk

A regisztráció gyors és egyszerű, ezután pedig egy pofás oldalon böngészhetünk. Letisztultság tekintetében talán még lehetne kicsit javítani a jövőben. Érdekesség, hogy a hagyományos keresési lehetőségek mellett kereshetünk helyszín vagy korszak alapján. További szokatlanul ötletes megoldás az, hogy minden e-bookot 3 szempont szerint osztályoz a kategóriák mellett: mondatbonyolultság, szókincs gazdagság, olvashatóság. Nem hiszem, hogy pusztán ezek alapján döntenék, viszont érdemes lehet figyelembe venni vásárlás előtt. További pluszpont, hogy a beépített webes olvasóval lehetőségem van beleolvasni az e-bookokba, a letöltést pedig mindkét formátumban megtehetem. Szintén kedvező, hogy itt is van lehetőségünk ajándékozni. Amit hiányolok, az a virtuális egyenleg megléte, illetve a bankkártyás fizetésen kívül más lehetőségek megléte. Kérdés esetén a szokásos e-mailes és telefonos lehetőség mellett azonnal Facebook ügyfélszolgálat is működik. Felhasználóbarát, ötletes oldal, amiről a feltűntetett díjak is tanúskodnak.

iPubs

A regisztráció gyors és egyszerű, az oldal szép és letisztult, viszont több szokatlan megoldást is tapasztaltam: az egyik, hogy külön-külön, és együttesen is meg lehet venni a különböző formátumokat. Ez jelentős hátránnyal jár, mivel a két formátum drágább, mint más oldalon. A másik, hogy lehetőségünk van pendrive-on megrendelni az e-bookokat. Így tulajdonképpen az e-book egyik nagy előnye veszik el, vagyis az, hogy vásárlás után azonnal olvashassam a kiszemelt írást. Amivel szintén nem voltam kibékülve, hogy papír könyvet is árulnak, így nem mindig tudom, hogy mikor melyiket mutatják nekem a honlapon. Kérdés esetén e-mailen és telefonon is rendelkezésre állnak.

 

Regisztráció

Felhasználói élmény

Beleolvasás

Formátum

Szolgáltatások

Ügyfélszolgálat

Fizetési mód

Txtr.hu

lassú, facebook regisztráció is

apró hibák

nincs

epub

alkalmazások

beépített üzenetküldés

bankkártya

DiBook

egyszerű

szép, rideg

nincs

epub

alkalmazások,

ajándékutalvány

e-mail

bankkártya, utalás, PayU

E-könyv.hu

egyszerű, gyors

egyszerű

esetenként

epub, mobi

ajándékutalvány

e-mail, telefon

bankkártya, virtuális számla

Multimédiapláza

sok adatot kér

visszafogott

van

epub, mobi

ajándékozás, letöltőkártya

e-mail, telefon

bankkártya, utalás

Bookandwalk

egyszerű, facebook regisztráció is

szép

van

epub, mobi

alkalmazások, összetett keresés, egyedi szempontok, webes olvasó, ajándékozás

e-mail, telefon,

azonnali facebook

bankkártya

iPubs

egyszerű

szép, letisztult

nincs

epub, mobi

e-book pendriveon

 

e-mail, telefon

bankkártya, PayPal

 

Összegzés

Vannak ígéretes kezdeményezések, ezek közül a Bookandwalk-ot és az iPubs-ot emelném ki. Ha nem tudsz, vagy nem akarsz bankkártyával fizetni, az iPubs-ot ajánlom, ha viszont fontos a felhasználói élmény és a sokrétű szolgáltatáscsomag, akkor a Bookandwalk.hu lesz jó választás.

A következő cikkben a webes olvasókat fogom tesztelni, ha nem akarsz lemaradni, iratkozz fel! 

11 Tovább

Nagy e-book körkép-beharangozó

Az új esztendőt egy nagyszabású e-book piaci körképpel fogom kezdeni. Körülbelül 4-5 e-book céget fogok megvizsgálni és összehasonlítani bizonyos szempontok alapján. Az elkövetkező 5-6 cikket érdemes lesz tehát elolvasni mindenkinek, aki kicsit is érdeklődik az e-bookok iránt, illetve azoknak, akik nem tudják eldönteni hova is érdemes regisztrálni.

Remélem 2014-ben mégjobban fejlődik majd az iparág hazánkban, és mégnagyobb mértékben nő az e-bookok népszerűsége...Ha nem akartok lemaradni, iratkozzatok fel! E-book összehasonlítás

0 Tovább
«
1234

Az e-book világa

blogavatar

Minden az e-book-ról, egy helyen! Érdekességek, készülékek, tesztek, ajánlók, szakmai cikkek.

Utolsó kommentek