E-book olvasót szeretnél venni, de nem tudod, hogy melyiket válaszd? Igaz nincs könnyű dolgod, hisz szélesebb kínálatból választhatsz, mint valaha! Megpróbálok kicsit segíteni Neked…

1. Amazon Kindle Paperwhite (2013) - Egyszerűen a legjobb

Az Amazon tavaly piacra dobott olvasója gyorsabb, még érzékenyebb kijelzővel és még jobb kijelző minőséggel rendelkezik elődeinél, megverve ezzel a többi készüléket.Legolcsóbb hazai ára: 41.900 Ft.

2. Barnes & Noble Nook GlowLight - A legnagyobb kihívó

A Kindle Paperwhite legnagyobb kihívója. Kijelzője közelít a Paperwhite-éhoz, de azért elmarad tőle, kapunk viszont 4 GB memóriát az olvasóba, köré pedig gumi keretet a védelem érdekében. Hátránya, hogy hazánkban sajnos nem érhető el egyenlőre. Legolcsóbb külföldi ára: 119 dollár.

3. Barnes & Noble Nook Simple Touch - Kitűnő érintő képernyős e-ink kijelző

Jó kontrasztú, érzékeny érintőképernyővel rendelkező e-ink-es olvasó beépített wifi-vel (igaz ez a külföldi áruházhoz vezet), bővíthető memóriával és hosszú akkumulátor élettartammal. Legolcsóbb hazai ára: 29.450 Ft.

4. Amazon Kindle (2012) - Ár-érték arányban a legjobb

Ultra kényelmes, e-ink kijelzős készülék beépített wifi-vel. Rendelkezik az e-book olvasók minden előnyével. Igaz, nem egy mai darab, de még mindig megállja a helyét a versenyben! Legolcsóbb hazai ára: 27.999 Ft.

5. Kobo Glo - Kitűnő megoldás epub formátumra

Egy kitűnő alternatívája a Kindle-nek, főleg azok számára, akik epub kiterjesztésű ebookokat akarnak/tudnak csak olvasni. Könnyűsége mellett nagy felbontású érintőképernyővel rendelkezik, mely természetesen az e-ink technológiát támogatja.Legolcsóbb hazai ára: 39.290 Ft.

(A lista a külföldi cnet internetes oldal listája alapján készült, a legolcsóbb hazai árakat pedig az árukereső 2014.05.21-i árai alapján írtam.)