Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A Foci VB Effektus

Az elmúlt 31 napban a Foci VB uralta a köztudatot. Amíg a legjobb nemzetek csapatai között a globális hatalomért folyt a küzdelem közel 1 milliárdos nézősereg előtt, senki nem bújhatott ki a meccsek gravitációs húzóereje alól. Még az olvasók sem.

A Kobo nyomozásba kezdett hogy mi is az a “VB Effektus” (a jelenség, amikor könyvimádók hada esik neki a labdarúgással kapcsolatos olvasnivalóknak) és 5 fanatikus futballrajongó nemzet (Brazília, Anglia, Olaszország, Németország, Hollandia) olvasási szokásait vizsgálta meg az elmúlt egy hónapban. Ezt találta:

 

  •     Nagy elvárások: A VB megkezdésének hetén a labdarúgással kapcsolatos e-könyvek heti eladása majdnem megkétszereződött (88% növekedés), de hanyatlásnak indult a mérkőzések alatt, ahogy a meccsek egyre jobban elvonták a rajongókat egyéb kikapcsolódásaiktól.
  •      A Kiesési Effektus: A labdarúgással kapcsolatos e-könyvek eladását tekintve, Olaszország kétszeres növekedést ért el 4 héttel a VB megkezdése előtt, míg a szintén korán kieső Angliában az eladások ebben a kategóriában csökkentek ugyanabban az időszakban. Miután mindkét ország korán távozott a játékból, ez a trend nem változott – az olasz érdeklődés a futball e-könyvek iránt folytatódott és az angolok az általánosnál kevesebb futball témájú könyvet olvastak.

 Országonként:

 

  •      Brazília: A VB házigazdája főként ezen olvasmányokban merült el: A Grande Historia dos Mundiais, egy sorozat az elmúlt 80 év VB mérkőzéseiről, valamint a A Copa como ela é és a Quando é Dia de Futebol, amik a VB politikai történelmét és a brazil labdarúgást vizsgálják. Hűen az ország ellentmondásos természetéhez, a brazil olvasóknak újra sikerült hódolniuk hőn szeretett “futebol”-uknak, ugyanakkor panaszkodniuk is a társadalomra és politikára gyakorolt hatása miatt.
  •       Anglia: Ezzel egyidejűleg Angliában a Premier Liga labdarúgási életrajzok vezették az olvasói listát a volt labdarúgó és Queens Park Rangers menedzser, Harry Redknapp Always Managing című önéletrajzával és a róla szóló életrajzzal (Harry Redknapp: The Biography) az élen. Megjegyzendő, hogy a volt Manchester United menedszer Alex Ferguson nemrég megjelent önéletrajzi sikerkönyve még a legjobb 5 közé sem jutott be.
  •       Olaszország: Az olasz olvasók inkább rövidebb olvasmányokat kerestek a labdarúgó világ szépségéről (Pezzi da 90) és kedvenc nemzeti labdarúgó csapatukról, a Juventus-ról (1001 Storie e Curiosità sulla Grande Juventus che Dovresti Conoscere). És mint minden más országban, kivéve Angliában, az olaszok is belepillantottak a labdarúgás sötét sarkaiba a Te lo do Io lo Scoop oldalain keresztül.
  •       Németország: A németeknek szinte alig volt idejük olvasni a meccsek és az ünneplések között, ezért nem meglepő, hogy inkább a rövidebb olvasmányok felé húztak, mint a Die 100 Besten Fußball, Spiele und Tore stories, egy három könyvből álló sorozat a labdarúgás történelmének legnagyobb pillanatairól.
  •       Hollandia: Akárcsak a brazil olvasókat, a hollandokat is a labdarúgás sötét oldala érdekelte és olyan olvasmányokban mélyültek el mint a Voetbal en Maffia és a Fifa Maffia. Emellett beleolvastak az amszterdami AFC Ajax legújabb történetébe, a Tussen Godenzonen-be, az országban ezen kategória vezető könyvébe.

Amíg foci rajongók világszerte túlteszik magukat a VB-okozta másnaposságukon, sokuknak azért még megmarad az e-könyvből fakadó vigasz.

 

(Forrás: Kobo Reads – 2014. július 15)

0 Tovább

Ne lopd az ebook-ot!

A legális olvasás napja alkalmából több magyarországi kiadó a legális tartalomfogyasztásra kívánja felhívni a figyelmet. Az akció keretén belül minden e-bookban kiadott tartalmaikat a mai napon akár 75% kedvezménnyel kínálják.

Bizonyára már mindenki hallott arról, hogy az illegális letöltések komolyan fenyegetnek bizonyos ágazatokat. Az illegális tartalomfogyasztás (pl. zene, film és könyv letöltés) lopásnak számít, amivel sokan nincsenek is tisztában, mivel nagy nyilvánosság előtt (esetenként fényképes profillal) kérnek és osztogatnak tartalmakat. Nincs ez másként az e-book terén sem, mivel sokan arra panaszkodnak, hogy drága az e-book, ezért nem is vásárolnak. Ez ellen tesz lépéseket az Ulpius-ház, a Napvilág, a Jaffa, a General Press és a Wolters Kluwer Kiadó, és egy egynapos forradalmat hirdet: azok, akik legálisan akarnak e-book-ot olvasni, csak a mai napon oriási akcióban tehetik meg! Ez egyrészt nyitás a fogyasztók és a legális e-book piac felé, másrészt visszajelzés is lehet a vevő részéről a magas árakat illetően. Az akcióban kb. ezer e-book vesz részt.

Annak érdekében, hogy - hasonlóan sok más fejlettebb országhoz - a hazai e-book piac is feléledjen és erőre kapjon, vissza kellene szorítani az illegális letöltéseket, illetve a rossz minőségű PDF és Word dokumentumok terjedését, hiszen ezek nem egyenlők az e-bookkal! Remélem valami elindult végre...

Én nem lopok, és Te?

0 Tovább

Tippek Nőknek: hogyan ússzuk meg a foci VB-t?

A foci VB általában a legtöbb nő rémálma: ilyenkor minimum 2, de akár 6-7 órára is elveszíthetjük hőn szeretett kedvesüket a sör+meccs+barátok bűvös háromszögének köszönhetően. Lássuk, hogyan lehet átvészelni ezt a (talán nem is olyan) kellemetlen időszakot!

ebook foci vb

1. tipp: Szánj időt végre magadra!

Nem csak a foci VB, de a nyár is megérkezett, így duplán érdemes a szépségápolás minden formáját bevetned, vagy kipróbálnod! Legyen az egy kényeztető arcpakolás, vagy hosszú relaxációs fürdő, biztosan nem fogsz csalódni!

2. tipp: Olvass!

Olvasni remek, főleg akkor, ha új formában teszed! Kapd elő kedvenc kütyüd, és válassz magadnak egy igazi Nőknek szóló ebook-ot! Még csak a legközelebbi könyvesbolthoz sem kell elmenned, a sorban állásról nem is beszélve!

3. tipp: Légy kreatív!

Eljött az idő, hogy végre hasznosítsd a benned szunnyadó kreativitást! Csinálhatsz létrából könyvespolcot, vagy vágódeszkából táblagépet, a lehetőségek tárháza végtelen! Ráadásul, ha jól sikerül, elkérheted az árát a párodtól, mint a legújabb szerzemény ami akciós volt! ;)

4. tipp: Kezdj bele egy új sorozatba!

Ha nincs több TV a lakásban, marad a számítógép, tablet vagy laptop. A lényeg, hogy hogy ne a sípszót kelljen hallani, vagy a köpködő pasikat bámulni (bár Ronaldo esetében még ezt is elnézzük)…

5. tipp: Mozdulj ki otthonról!

Használd ki, hogy otthon marad a ház ura, és látogass el egy színházba vagy múzeumba akár egyedül, vagy barátnőiddel. Biztosan találtok olyan programot, ahova a pároddal még hosszas kérlelés után sem jutnál el.

Legjobb, ha minden tippet megfogadsz és meglátod, hogy alig várod majd a következő foci VB-t!

 

 

 

 

0 Tovább

Hogyan ismerd meg önmagad?

Napjainkban egyre több boldogtalan, személyiségi problémákkal küzdő ember él, melyről leginkább a média tehet. Nagyon erős személyiséggel kell rendelkeznünk ahhoz, hogy ne hagyjuk magunkat befolyásolni és elbátortalanítani. Nézzük, hogyan ismerhetjük meg önmagunkat néhány e-könyv segítségével!

Hogyan ismerd meg önmagad? Paul McKenna világhírű személyiségfejlesztő terapeuta, aki számos TV műsort és szemináriumot tart a személyiségfejlesztésről világszerte. Munkássága eredményeként rengeteg olyan embernek segített már, akik önértékelési problémáktól és önbizalomhiánytól szenvednek. Légy magabiztos!-A sikeres és boldog élet kulcsa című e-könyvében azokat a módszereket írja le, amelyek segítségével életed minden területén eljuthatsz a csúcsra. Le tudlak fogyasztani! című e-könyvét azoknak írta, akik talán a legjellemzőbb önbizalom csökkentő okkal, a túlsúllyal küzdenek. Szinte hihetetlen az a tény, hogy a könyvben leírt módszereket kipróbálók közül 70% sikerrel járt!

Carla Galli nevét sokaknak nem kell bemutatni, hiszen hazánkban ő az egyik legismertebb és legkeresettebb tanácsadó. A szerző célja, hogy megtaláljuk azokat a dolgokat, amelyek segítenek változtatni bármin, amin szeretnénk. A Ki fizeti a révészt? című e-könyve igazi csemege az útkereső és érdeklődő olvasónak.

János Alex már több, mint 25 éve foglalkozik önismerettel, önfejlesztéssel és a pozitív gondolkodással. A Te gyógyulásod az emberiség gyógyulása e-könyvében arra próbál rávilágítani, hogy gondolatainkkal, szavainkkal és tetteinkkel teremtjük meg mindenkori valóságunkat. Az elméleti e-könyv mellé ráadásul egy gyakorlati kézikönyv is elérhető az azonnal kipróbálást elősegítvén.

Érdemes tehát elolvasni ezen e-könyvek bármelyikét is, hiszen már ezzel megtettük az első lépést a boldogsághoz vezető úton!

0 Tovább

A Magyar E-kultúra Napja

Mielőtt folytatnám a korábbi tesztelést, egy kis kitérőt teszek, ami sokaknak hasznos lehet. Ma van ugyanis a Magyar Kultúra Napja. Ennek alkalmából körbenéztem, hol-milyen e-bookos akciókkal kedveznek Nekünk. A bejegyzést folyamatosan frissítem majd, tehát ha napközben meglátok valamit azonnal beleírom, ezért Nektek is érdemes lesz visszanézni. Ha találtok valamilyen akciót, jelezzétek hozzászólásban Ti is!

 A Magyar E-kultúra Napja Kindle Paperwhite

Txtr.hu

Az AdAstra ebookjaira kaphatunk 25% kedvezményt, ez 14 sci-fi művet jelent. Ulpius-ház akció itt is van, de nem teljes körű, csupán 4 ebookot kínálnak akciósan. A Hónap Könyve kiadó ebookjaira valamivel több, vagyis 30% kedvezményt adnak 42 ebookra.

Bookandwalk.hu

A legvonzóbb kedvezményeket egyelőre itt találhatjuk, mivel összesen közel 800 e-book akciós igen népszerű témákban. Az Ulpius-ház majd 200 e-bookjára kapunk 50% kedvezményt. Legnagyobb arányban a romantikus-erotikus kategória van, de érdemes szemezgetni férfiaknak is az izgalmas krimik között. Emellett az Adamo Books több mint 150 e-bookja 30% kedvezménnyel kapható. Ha valaki még így is sokallja az árakat (amit azért erősen kétlek), akkor a saját kiadású, összesen 450 klasszikus e-book (köztük Rejtő Jenő művei) között válogathatunk mindössze 99 Ft-ért.

DiBook

Az Ulpius-ház itt is akciózott, viszont csak 4 műre igaz a 399 Ft-os ár, ahogy az előző esetben is. Viszont a Publio kiadó több, mint 400 ebookja érhető el 30% kedvezménnyel, egészen január végéig.

E-könyv.hu

A szokásos Ulpius-akció itt is elérhető, de szintén csak 4 ebookra. Itt is találhatunk a Hónap Könyve kiadó akciót, szintén 42 e-bookra. Fejős Éva legújabb e-bookját most akciósan lehet megvásárolni az oldalon.

Multimédiapláza

Az oldalon nem találtam akciót, ez persze nem jelenti azt, hogy nincs. Viszont ha már keresni kell, az probléma. Ha valaki talál, bátran írja meg és frissítem ezt a részt.

iPubs

Rejtő Jenő ebookjai érhetők el 20% kedvezménnyel, viszont nem külön-külön, hanem egy csomagban, pendrive-on. Ez egyrészt nem kedvező azoknak, akik csak egy-egy írást szeretnének beszerezni, másrészt van ennél jóval vonzóbb ajánlat is. Bokor Pál siker-trilógiája viszont 50% kedvezménnyel érhető el, az akciós e-bookok száma meghaladja az 1400-at, viszont ahogy néztem változatos, inkább réteg témákról van szó.

Én személy szerint nagyon örülök, hogy ekkora az akciózási kedv, mivel ezek azok a lépések, amikkel kicsit fel lehet rázni a hazai e-book piacot. 

 

 

0 Tovább
«
1234

Az e-book világa

blogavatar

Minden az e-book-ról, egy helyen! Érdekességek, készülékek, tesztek, ajánlók, szakmai cikkek.

Utolsó kommentek