A legális olvasás napja alkalmából több magyarországi kiadó a legális tartalomfogyasztásra kívánja felhívni a figyelmet. Az akció keretén belül minden e-bookban kiadott tartalmaikat a mai napon akár 75% kedvezménnyel kínálják.

Bizonyára már mindenki hallott arról, hogy az illegális letöltések komolyan fenyegetnek bizonyos ágazatokat. Az illegális tartalomfogyasztás (pl. zene, film és könyv letöltés) lopásnak számít, amivel sokan nincsenek is tisztában, mivel nagy nyilvánosság előtt (esetenként fényképes profillal) kérnek és osztogatnak tartalmakat. Nincs ez másként az e-book terén sem, mivel sokan arra panaszkodnak, hogy drága az e-book, ezért nem is vásárolnak. Ez ellen tesz lépéseket az Ulpius-ház, a Napvilág, a Jaffa, a General Press és a Wolters Kluwer Kiadó, és egy egynapos forradalmat hirdet: azok, akik legálisan akarnak e-book-ot olvasni, csak a mai napon oriási akcióban tehetik meg! Ez egyrészt nyitás a fogyasztók és a legális e-book piac felé, másrészt visszajelzés is lehet a vevő részéről a magas árakat illetően. Az akcióban kb. ezer e-book vesz részt.

Annak érdekében, hogy - hasonlóan sok más fejlettebb országhoz - a hazai e-book piac is feléledjen és erőre kapjon, vissza kellene szorítani az illegális letöltéseket, illetve a rossz minőségű PDF és Word dokumentumok terjedését, hiszen ezek nem egyenlők az e-bookkal! Remélem valami elindult végre...

Én nem lopok, és Te?