Mit is ünnepelünk szeptember 18-án? A modern történetmesélés napját. Ilyenkor az e-könyvterjesztők kedvezményekkel népszerűsítik az olvasás ezen új formáját, a fejlettebb országok könyvtárai pedig ingyenes képzéseket, fórumokat tartanak.

Akár otthon, akár a szabadban, egy e-könyv olvasó mindig jó társnak bizonyul!

Olvass egy e-könyvet világnap

Ez valójában nem egy hivatalos világnap, mégis a tengerentúlon komoly szervezetek is mögé álltak, úgymint az Amerikai Könyvtárak Szövetsége. Általában a könyvtár kifejezést nem éppen az újdonsággal kötjük össze, mégis éppen a  könyvtárosok ismerték fel az USA-ban, hogy az e-könyv kínálat növelésével, a hozzáférés egyszerűsítésével új ügyfélkört tudnak behálózni. Legfőbb e-könyv előnynek azt tartják, hogy valóban bárhol, bármikor olvashatjuk kedvenc e-könyveinket, de ami még ennél is fontosabb akár az éjszaka közepén meg is vásárolhatjuk , ki is kölcsönözhetjük őket és nem kell a kiszállítással sem bajlódnunk. Ezen értékek mentén kezdte el úttörő munkáját az Overdrive nevű vállalkozás, amely e-könyvekkel látta el a könyvtárakat. Na de hajunkra kenhetjük a távoli országok e-könyves érdekességeit.

Sajnos Magyarországon egyelőre nem terjedt el a kezdeményezés. Egy nappal az esemény előtt nem tudok egyetlen egy e-könyv terjesztőről sem, aki bármilyen módon részt venne az eseményen. Ettől függetlenül nincs kizárva, hogy lesz iylen. Amint találok, frissítenei fogom a cikket!

Egy biztos 18-án mindenki vegye magához az e-könyvolvasóját és olvasson, amennyit csak tud!