Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nagy e-book körkép-melyik a legjobb oldal?

Ahogyan ígértem, az új esztendőt egy nagyszabású e-book piaci körképpel kezdem. 6 e-bookos céget fogok megvizsgálni adott szempontok alapján, egy több cikkből álló sorozat keretében. A szereplőket először a honlapok szempontjából. Aki nem szeretné elolvasni a teljes bejegyzést, annak a bejegyzés végén található összefoglaló táblázat nagy segítségére lesz. Vágjunk bele!

E-bookot olvasó nő

Txtr.hu

Már rögtön a regisztráció során voltak problémák, mivel meglehetősen lassú a reagálás, illetve elsőre nem is sikerült bejelentkeznem, egy német nyelvű hibaoldalra jutottam. Másodszori próbálkozás után egy szép, letisztult oldallal szembesültem, ami viszont problémás, hogy kicsit lassú az oldal, illetve néhány helyen angol szöveg keveredik a magyarral. Kezdetben két klasszikus e-book fogadott a polcomon, ez jó benyomást keltett. Az ebook ajánlók ötletesek, nincs viszont beleolvasási lehetőség. Nagy hibának tartom továbbá, hogy csak epub formátumot lehet letölteni, mobi-t nem. Ez azért nagy probléma, mivel hazánkban a legnépszerűbb olvasóeszköz, a Kindle csak ezt a formátumot támogatja. Az olvasójukat külön le kell tölteni (PC), ami kényelmetlenebb, mintha be lenne építve webes olvasóként. Ügyfélszolgálat címszóval egy beépített üzenetküldő rendszert találtam. Ezekkel kapcsolatban eddig kivétel nélkül rossz tapasztalataim voltak. Összességében jó kiindulás alap lehet, de látszik a multinacionális háttér az apró bosszantó hibák formájában.

DiBook.hu

A regisztráció egyszerű és gyors, a felület szép, de nekem kicsit ridegnek tűnik. Az oldal gyorsaságával nincs gond, beleolvasási lehetőség viszont itt sincs. Ebben az esetben is csak epub formátumot lehet letölteni. A saját polcomat alig találtam meg, és a megjelenítése sem túl barátságos. Kezdetben kaptam két számomra teljesen érdektelen szakmai e-bookot, vélhetően az ügyfelek nagy része szintén így lesz vele. Van lehetőség viszont ajándékutalvány vásárlására, ami némiképp feledteti az előző kis hibákat. Kérdés esetén csak egy általános e-mail cím van megadva.

E-könyv.hu

A regisztráció eddig itt volt a legegyszerűbb és leggyorsabb, nem kell visszaigazolnom semmit, automatikusan be is léptet a rendszer. Az oldal megjelenését viszont nem vitték túlzásba, egyszerű, funkcionális. Jó hír, hogy mindkét formátumot (epub, mobi) le lehet tölteni, ami viszont érdekes, hogy beleolvasási lehetőség csak néhány e-booknál van, a legtöbbnél nincs. Itt is van lehetőség ajándékutalvány vásárlásra, az ügyfélszolgálatnál is fel van tűntetve telefonos és e-mailes lehetőség. Úgy érzem, egy közepes oldallal állok szemben, ahol az a lényeg, hogy az alapfunkciók működjenek, a felhasználói élmény viszont már nem olyan fontos.

Multimédiapláza

A regisztrációnál túl sok adatot kérnek, ezek megadása után egy megjelenésében jóval visszafogottabb oldalra jutunk. A profiloldal ugyanezen a szinten rekedt meg. Pozitívum viszont, hogy van beleolvasási funkció, és mindkét formátumban elérhetők az e-bookok, és ajándékozási lehetőség is van. Az e-bookok mellett más multimédiás terméket is vásárolhatunk, kérdés mennyire releváns ez egy e-book rajongónak. A letöltőkártya lehetőség viszont pozitívum. Elsősorban a megjelenítés miatt nem látogatnám rendszeresen az oldalt, mintha leragadtunk volna a korai internetes időknél.

Bookandwalk

A regisztráció gyors és egyszerű, ezután pedig egy pofás oldalon böngészhetünk. Letisztultság tekintetében talán még lehetne kicsit javítani a jövőben. Érdekesség, hogy a hagyományos keresési lehetőségek mellett kereshetünk helyszín vagy korszak alapján. További szokatlanul ötletes megoldás az, hogy minden e-bookot 3 szempont szerint osztályoz a kategóriák mellett: mondatbonyolultság, szókincs gazdagság, olvashatóság. Nem hiszem, hogy pusztán ezek alapján döntenék, viszont érdemes lehet figyelembe venni vásárlás előtt. További pluszpont, hogy a beépített webes olvasóval lehetőségem van beleolvasni az e-bookokba, a letöltést pedig mindkét formátumban megtehetem. Szintén kedvező, hogy itt is van lehetőségünk ajándékozni. Amit hiányolok, az a virtuális egyenleg megléte, illetve a bankkártyás fizetésen kívül más lehetőségek megléte. Kérdés esetén a szokásos e-mailes és telefonos lehetőség mellett azonnal Facebook ügyfélszolgálat is működik. Felhasználóbarát, ötletes oldal, amiről a feltűntetett díjak is tanúskodnak.

iPubs

A regisztráció gyors és egyszerű, az oldal szép és letisztult, viszont több szokatlan megoldást is tapasztaltam: az egyik, hogy külön-külön, és együttesen is meg lehet venni a különböző formátumokat. Ez jelentős hátránnyal jár, mivel a két formátum drágább, mint más oldalon. A másik, hogy lehetőségünk van pendrive-on megrendelni az e-bookokat. Így tulajdonképpen az e-book egyik nagy előnye veszik el, vagyis az, hogy vásárlás után azonnal olvashassam a kiszemelt írást. Amivel szintén nem voltam kibékülve, hogy papír könyvet is árulnak, így nem mindig tudom, hogy mikor melyiket mutatják nekem a honlapon. Kérdés esetén e-mailen és telefonon is rendelkezésre állnak.

 

Regisztráció

Felhasználói élmény

Beleolvasás

Formátum

Szolgáltatások

Ügyfélszolgálat

Fizetési mód

Txtr.hu

lassú, facebook regisztráció is

apró hibák

nincs

epub

alkalmazások

beépített üzenetküldés

bankkártya

DiBook

egyszerű

szép, rideg

nincs

epub

alkalmazások,

ajándékutalvány

e-mail

bankkártya, utalás, PayU

E-könyv.hu

egyszerű, gyors

egyszerű

esetenként

epub, mobi

ajándékutalvány

e-mail, telefon

bankkártya, virtuális számla

Multimédiapláza

sok adatot kér

visszafogott

van

epub, mobi

ajándékozás, letöltőkártya

e-mail, telefon

bankkártya, utalás

Bookandwalk

egyszerű, facebook regisztráció is

szép

van

epub, mobi

alkalmazások, összetett keresés, egyedi szempontok, webes olvasó, ajándékozás

e-mail, telefon,

azonnali facebook

bankkártya

iPubs

egyszerű

szép, letisztult

nincs

epub, mobi

e-book pendriveon

 

e-mail, telefon

bankkártya, PayPal

 

Összegzés

Vannak ígéretes kezdeményezések, ezek közül a Bookandwalk-ot és az iPubs-ot emelném ki. Ha nem tudsz, vagy nem akarsz bankkártyával fizetni, az iPubs-ot ajánlom, ha viszont fontos a felhasználói élmény és a sokrétű szolgáltatáscsomag, akkor a Bookandwalk.hu lesz jó választás.

A következő cikkben a webes olvasókat fogom tesztelni, ha nem akarsz lemaradni, iratkozz fel! 

11 Tovább

Nagy e-book körkép-beharangozó

Az új esztendőt egy nagyszabású e-book piaci körképpel fogom kezdeni. Körülbelül 4-5 e-book céget fogok megvizsgálni és összehasonlítani bizonyos szempontok alapján. Az elkövetkező 5-6 cikket érdemes lesz tehát elolvasni mindenkinek, aki kicsit is érdeklődik az e-bookok iránt, illetve azoknak, akik nem tudják eldönteni hova is érdemes regisztrálni.

Remélem 2014-ben mégjobban fejlődik majd az iparág hazánkban, és mégnagyobb mértékben nő az e-bookok népszerűsége...Ha nem akartok lemaradni, iratkozzatok fel! E-book összehasonlítás

0 Tovább

Mit érdemes letölteni a Karácsonyi ajándékodra?

Nem kérdés: a legnépszerűbb ajándékok Karácsonykor a kütyük: táblagépek, okostelefonok, e-könyv olvasók, hogy csak néhányat említsek. Az alábbiakban összeszedtem néhány olyan ingyenes alkalmazást, amit elsőként érdemes telepíteni, akár már a fa alatt is!

A táblagépeket, okostelefonokat nemcsak netezésre, de számos más tevékenységre is lehet használni. Érdemes tehát túllépni az e-mail-internet kettős dominanciáján: játssz, hallgass zenét, nézz filmet vagy olvass egy jó e-könyvet! Nézzük milyen alkalmazásokat érdemes számításba venni!

Az élet egy játék!

A mobilos játékok fénykorát az Angry Birds hozta el, de hiba lenne leragadni a goromba madaraknál. Itt van például a Tyrant Unleashed, ahol Ancheront kell meghódítani némi stratégia segítségül hívásával. A Clash of Clans szintén alkalmas unalmas perceink élvezetes eltöltésére, ahol kitűnően ötvöződik a stratégia és akció jelleg. Építsd meg a faludat, képezd ki a katonáid és mérkőzz meg online más játékosokkal is!

Tyrant Unleashed Androidra

Tyrant Unleashed iOS-re

Clash of Clans Androidra

Clash of Clans iOS-re

 





Hallgass a füledre!

Zenerajongóknak a Spotify kötelező darab lesz, mivel saját lejátszási listákat hozhatsz létre bárhol, bármikor! Ha pedig új zenékre vagy kíváncsi, nézelődj mások listái között a kedvednek megfelelően!

Spotify Anroidra

Spotify iOS-re

 

Ne cipelj külön könyvet!

Ha már nálad van okostelefonod vagy táblagéped, mért cipelnél külön könyvet? Olvasd kedvenc e-könyved bárhol, bármikor néhány kattintással! Az eszközök közötti szinkronizálást, a jegyzetelést és kiemelést biztosan szeretni fogod! Plusz pont, hogy magyar nyelvű, egyszerű és gyors.

Book and Walk olvasó Androidra

Book and Walk olvasó iOS-re

Book and Walk Windows 8-ra

 


Hasznosítsd magad!

Ne felejts el letölteni néhány kommunikációs alkalmazást sem. A WhatsApp és a Skype jó megoldás a gyors és ingyenes kapcsolattartásra. Jól jöhet még továbbá egy zseblámpa, de ha az egészségedre is figyelmet szeretnél szentelni, arra is számos lehetőséged van.

0 Tovább

Egy NŐ is lehet sikeres!

Vajon milyen kihívásokkal kell megküzdenie egy Nőnek a sikerhez vezető úton? Egy nemrég megjelent hiánypótló írásból ez is kiderül.

NŐ! a profit, azaz egy Nő is lehet sikeres!Nemrég jelent meg a NŐ! a profit című írás, amely elsőként kívánja bemutatni és gyakorlattá tenni az Emberi Erőforrás Menedzsmentet. Az e-könyv nem csak nőknek szól, hanem vezetőknek, HR szakembereknek, férfiaknak és mindazoknak, akik örömet akarnak találni munkájukban és egyensúlyt az életükben. 3 izgalmas részből áll: a könyv első része a téma megalapozása után, az “Út a csúcsra” címmel, a nők egyéni küzdelmeivel, annak eszközeivel, módszereivel foglalkozik. A második rész a vállalatok feladatait, a fejlesztés útjait, korszerű megoldásait mutatja be. A harmadik rész a munka és magánélet összehangolásához, az egyensúlykereséshez kíván gyakorlati útmutatót adni. Végezetül kilenc interjú következik, sikeres nőkkel és férfiakkal, akik az életükben, munkájukban, a vezetői gyakorlatukban igyekeztek, igyekeznek megvalósítani a Női Erőforrás Menedzsment elveit és gyakorlatát, a vállalat, a közösség és a maguk javára. Az e-könyvet két hétig (december 24-ig) kizárólag itt szerezheted meg, ráadásul most kedvezményt is kapsz hozzá!

Interjúalanyok:

Lojalitást nem lehet pénzen venni – Ladányiné Laczai Csilla, az evopro-csoport HR-vezetője

Hab a tortán – Tatár-Kiss Klára, a TESCO Hungary országos személyzeti igazgatója

Nem kell ahhoz nőnek lenni, hogy gondunk legyen az anyukákra – Faragó Andor, a British Telecom BT Global Services európai szolgáltató központjának ügyvezetője

Ne azért veregessenek vállon, mert nő vagyok – Sándorné Dr. Kriszt Éva, a Budapesti Gazdasági Főiskola rektora

A mérleg nyelve – Nevelős Orsolya Stefanie, a Siemens Zrt. kommunikációs igazgatója

A részmunkaidős lehetőség szárnyakat ad nekem – Márta Bettina, Arkon Zrt. Humán szakértő

Reggel örömmel jönnek dolgozni, este nyugodtan mennek haza – Kovács Rajmund, polgármester, Budapest XVI. kerület

Ami késik, nem múlik – Fejérdy Zsófia, PromoBox ügyvezető-tulajdonos

0 Tovább

Olvasással iPad3-at nyerhetsz!

Ha eddig csak papír könyvet olvastál, vagy csak az illegális letöltésekben gondolkodtál az e-könyvek kapcsán, most érdemes váltanod: ha regisztrálsz az egyik hazai e-könyv forgalmazónál, egy 64 GB-os Apple iPad 3-at nyerhetsz!

Nyerj iPad 3-at!Ráadásul most egy 30%-os e-könyv kupont is kapsz ajándékba, amivel tovább növelheted esélyeid a végső nyereményre. A vonzó nyeremények mellett kiváló minőségű, friss és sikeres e-könyvek közül válogathatsz, és kedvencedet saját ingyenes magyar nyelvű olvasóalkalmazásokon is olvashatod a már jól megszokott webes olvasó mellett.

A játék itt érhető el:

http://bookandwalk.hu/nyerj-ipad3-at.html?utm_source=Facebook_hirdetes&utm_medium=cpc&utm_campaign=Facebook_hirdetes

 

0 Tovább

Az e-book világa

blogavatar

Minden az e-book-ról, egy helyen! Érdekességek, készülékek, tesztek, ajánlók, szakmai cikkek.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek